Csütörtökön a kollégákkal vacsorázni mentünk, hogy elbúcsúztassunk egy volt kollégájukat (Dario Quassolo), aki másik osztályra került át a nyáron. Tipikus helyi ételeket ettünk, a piemonteiakra jellemző, hogy sokféle előételt esznek. A menüsor a következő volt:
Anitpasta 1:
Carne Cruda all’Albese: nyers borjúhús szeletek, hajszálvékonyra vágva, sajttal, gombával a tetején
Antipasta 2:
Insalata Reale (formaggio di capra, sedano e noci): juhsajt szezámmaggal és dióval
Antipasta 3:
Peperoni e bagna cauda: párolt paprika szardíniás mártással
Antipasta 4:
Polenta e salsiccia al Barolo: puliszka disznóhúsból készült kolbászokkal
Primo piatto 1:
Risotto al Barolo: Barolo vörösborral készített rizottó
Primo piatto 2:
Tajarin al ragù: helyi tésztaféle raguval
Secondo piatto 1:
Bocconcini di vitello al Nebbiolo: vörösboros borjúhús párolt répával, sült krumplival
Secondo piatto 2:
Coniglio al forno : sült nyúlhús
Dolce 1:
Torta alla nocciola e zabajone: mogyorós tortaszelet vmilyen tojásos öntettel (fagyi nem volt rajta)
Dolce 2:
TIramisú
Dolce 3:
Bunet: mandulalikőrrel készült csokis flán
Ezt mind végigetted???
VálaszTörlésA nyulat kivéve igen. De mindegyikből csak egy kicsit adtak, nem volt olyan vészes, és kb 3 óránk volt rá.
VálaszTörlés