Stati

2010. november 13., szombat

Piemontei menü

Csütörtökön a kollégákkal vacsorázni mentünk, hogy elbúcsúztassunk egy volt kollégájukat (Dario Quassolo), aki másik osztályra került át a nyáron. Tipikus helyi ételeket ettünk, a piemonteiakra jellemző, hogy sokféle előételt esznek. A menüsor a következő volt:

Anitpasta 1:
Carne Cruda all’Albese: nyers borjúhús szeletek, hajszálvékonyra vágva, sajttal, gombával a tetején


Antipasta 2:
Insalata Reale (formaggio di capra, sedano e noci): juhsajt szezámmaggal és dióval


Antipasta 3:
Peperoni e bagna cauda: párolt paprika szardíniás mártással


Antipasta 4:
Polenta e salsiccia al Barolo: puliszka disznóhúsból készült kolbászokkal


Primo piatto 1:
Risotto al Barolo: Barolo vörösborral készített rizottó


Primo piatto 2:
Tajarin al ragù: helyi tésztaféle raguval 


Secondo piatto 1:
Bocconcini di vitello al Nebbiolo: vörösboros borjúhús párolt répával, sült krumplival


Secondo piatto 2:
Coniglio al forno : sült nyúlhús



Dolce 1:
Torta alla nocciola e zabajone: mogyorós tortaszelet vmilyen tojásos öntettel (fagyi nem volt rajta)


Dolce 2:
TIramisú


Dolce 3:
Bunet: mandulalikőrrel készült csokis flán  

2 megjegyzés:

  1. A nyulat kivéve igen. De mindegyikből csak egy kicsit adtak, nem volt olyan vészes, és kb 3 óránk volt rá.

    VálaszTörlés